Verandering is vooruitgang!

De laatste tijd is er ontzettend veel aandacht voor Het Nieuwe Werken. En zoals altijd met een hype, heeft deze ook tegenbeweging. Inmiddels gaat het zover dat wanneer je binnen een bedrijf zegt “we gaan Het Nieuwe Werken invoeren” er al direct weerstand ontstaat.

Feit blijft wel dat door de technologische ontwikkelingen, die het tijd en locatie onafhankelijk werken mogelijk maken, een verandering in mentaliteit ontstaat. Met een omslag binnen de Nederlandse cultuur tot gevolg. 

In de jaren 80 was het grote hoekkantoor een statussymbool, een teken van je succes op de werkvloer. Tegenwoordig zijn mensen meer dynamisch en vooral authentiek. Steeds vaker kiezen mensen ervoor niet vast bij één bedrijf te werken, maar te bewegen tussen meerdere bedrijven. Steeds vaker kiezen mensen ervoor te werken op meerdere werkplekken.

Deze cultuuromslag heeft gevolgen voor de werkruimte. Deze gevormd door een samensmelting van de fysieke en een digitale ruimte in de toekomst. De fysieke werkruimte wordt kleiner, maar ook meer versnipperd. Het maatschappelijk belang wordt steeds belangrijker voor organisaties, people, planet, profit. De grens tussen leven en werken verdwijnt steeds meer. Dit komt tot uiting in de werkomgeving.

Een toekomst bestendig kantoor sluit aan op de nieuwe organisatie. Het toekomst bestendige kantoor heeft een fysieke en digitale ruimte. Waarbij in beide werelden er sprake is van een kern met grenzen en daaromheen een dynamische zone.

De fysieke harde kern van een organisatie wordt gehuisvest in een basis station. De kantoortorens van nu worden meer modulaire torens, waarbinnen meerdere basis stations samen komen al dan niet gecombineerd met ruimte voor de expertisenetwerken, de gildes.

Het basis station is een vertaling van de essentie van een bedrijf. Bij het ontwerpen van de ruimte is het “wie, waar, wat” het uitgangspunt. Wie gebruikt de ruimte, waar hebben ze het voor nodig en wat gaan ze erin of ermee doen? De uitstraling van het basis station wordt essentieel. Dit is de manier voor een organisatie om zich te onderscheiden en te laten zien wie ze is en waar ze voor staat. 

Het basis station straalt voor een organisatie uit wat ze is en waar ze voor staat, maar houdt hierbij rekening met de individuen in de organisatie. Deze gebruiker, de individu, wil meer comfort. Een werkomgeving waarin hij op zijn manier zijn werk het meest optimaal uitvoert.  Dit betekent dat het individu ook invloed heeft op het comfort op de werkplek. Dat bijvoorbeeld de klimaatbeheersing individueel te beïnvloeden is.

Het gaat om bewuster omgaan met de ruimte, bewuster inrichten, bewuster vormgeven en bewuster beheersen. Dit leidt uiteindelijk tot meer duurzame oplossingen. 

In de tijd, waarin Het Nieuwe Werken zo vaak in de media komt dat het gevaar loert dat mensen “Het Nieuwe Werken moe” worden, is het zinvol te kijken naar de ontwikkelingen achter en voorbij HNW. De maatschappij verandert, de cultuur verandert. Het grote hoekkantoor is geen statussymbool meer.

Charles Darwin stelde ooit “Het is niet de sterkste soort die overleeft, noch de meest intelligente; maar de soort die de grootste verandercapaciteit heeft”.

Dus omarm je HNW niet? Weet je niet wat HNW inhoudt? Kijk dan naar de veranderingen in het arbeidsethos van je huidig en toekomstig personeel. Dit levert voldoende voedingsbodem om een passende oplossing te vinden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink. Plaats een reactie of laat een trackback achter: Trackback URL.

Plaats een reactie

Uw e-mail wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

U mag deze HTML-elementen en attributen gebruiken <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*